Bägarranka

Köpa bägarranka på nätet samt hitta fakta om sköstel, beskära, sticklingar mm.

På denna sidan hittar du länkar, annonser och bilder som leder vidare till företag som säljer allt inom området trädgård.

Via länkarna ovan kan man köpa olika växter och blommor tex. bägarranka online på nätet.

Bägarranka, Dipladenia, (Mandevilla), är en färgglad slingerväxt som blommar mycket från våren ända fram till hösten. Bägarrankan har stora och blanka blad och trumpetformade blommor. Man kan njuta med den här växten som blommar från maj till september med många färgstarka blommor som finns i en bred färgskala från vit och gul till rosa, chockrosa och cerise. Använd nätet för att hitta butiker för att köpa bägarranka och hitta fakta om skötsel, beskära, vinterförvaring och om sticklingar mm.


Bägarranka

Lite fakta om denna växt : Bägarrankan har många namn. Den har fått sitt vetenskapliga namn efter Henry Mandeville, som var en brittisk diplomat och en duktig botaniker. Den har sitt ursprung i Syd- och Centralamerika och har blivit populär som klätterväxt i trädgårdar och hem över hela världen. För drygt hundra år sedan, då den först kom till Europa, var den framförallt populär som prydnadsväxt vid herrgårdar och slott. Nedan två bilder på denna snygga växt "Bägarranka".

Bägarranka Bägarranka

Nedan tips om vinterförvaring av bägarranka : Man får ta in sin bägarranka innan frosten kommer, den tål inte minusgrader, det räcker inte med att vira in den. Det bästa för bägarrankan är att antingen ta in den och ställa den på en fönsterbräda i sitt svalaste rum. Det bästa hade varit ca 15 plusgrader om det är möjligt. Bägarrankan behåller bladen om man ger den extraljus, annars kommer den att tappa bladen. I källaren skulle bägarrankan också kunna vara, bara den får ljus. Man måste vattna den oavsett var den står.

Nedan bild på en bägarranka. Använd nätet för köpa och hitta fakta om denna växt.

bägarranka

Prydnadsträd, olika bambusorter och prydnadsgräs som ska planteras i krukor bör planteras i stora och vintersäkra krukor av tex. betong, trä eller järn. Materialet ger visst skydd för både vinterns kyla och sommarens hetta. Det är inte fel att plantera något som täcker krukjorden kring trädstammen tex. murgröna eller silvernjurvinda som hänger över kanten på krukan. Viktigt är att välja krukjord av god kvalitet, helst uppblandad med små eller krossade lecakulor, alternativt grovt grus, och långtidsverkande näring. Om prydnadsträd, olika bambusorter eller prydnadsgräs skall stå på en blåsig balkong eller på en uteplats behöver det också planteras med ett kraftigt stöd, som också kan förankras i väggen.

Prydnadsbuskar kan mycket väl användas som häckar. Nedan bilder på prydnadsbuskar hämtade från Bakker trädgård. Du finner prydnadsgräs som hakonegräs, lampborstgräs, fjäderborstgräs, prydnadsgräs i kruka och randgräs olika bambusorter om du funderar på att plantera bambu i kruka. Här kan du också köpa en bägarranka.

prydnadsbuskar prydnadsbuskar

Hos blomsterlandet kan man köpa olika sorters prydnadsgräs som hakonegräs, randgräs, bambu, prydnadsgräs i kruka, högt prydnadsgräs och tuvrör Karl Foerster. Besök deras sida för att se olika sorters prydnadsgräs samt att hitta mycket fakta om de olika växterna, tex. om plantering av prydnadsgräs, skötsel av prydnadsgräs och att plantera bambu i kruka.

En bägarranka trivs alldeles utmärkt i ett söderfönster. Det är en av de få krukväxter som tål den heta sommarsolen. Om den står på en sådan plats måste den naturligtvis vattnas rikligt och ofta. Bägarrankan trivs allra bäst utomhus i krukor, lådor eller rabatter på en solig eller halvskuggig plats bara inte temperaturen är under 5° C.

Köpa bägarranka på nätet

Nedan länkar till sidor innehållande prydnadsträd, prydnadsgräs, prydnadsbuskar, olika bambusorter, rosor, blommar, vårälväxing, bägarranka och annat som hör till en trädgård. Man kan också hitta information om skötsel av prydnadsgräs, hitta olika bambusorter om du tänker att plantera bambu i kruka.

Albrunna perenner Trädgårdsmässan Blomsidor
Blomsterlandet Plantagen Odla
Allt om trädgård Ulriksdals trädgård

Bägarranka

Nedan sidor som sajten Trädgårdar innehåller. Via annonser och länkar på sidan kan man köpa prydnadsgräs, som tex. hakonegräs, elefantgräs, vårälväxing, bägarranka och olika bambusorter samt att tips tips på att plantera bambu i kruka mm.

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor