Vinterträdgård

Vinterträdgård eller vinterrum, hitta tips, ideer och inspiration på nätet.

På denna sidan hittar du länkar, annonser och bilder som leder vidare till företag som säljer allt inom området trädgård.

Via länkarna ovan kan man köpa byggmaterial för att bygga en vinterträdgård.

Med hjälp av vinterträdgård kan du när höstmörkret infallit sig, ersätta en del av den känsla det är att vistas ute i sin trädgård, då gräs, buskar och blommor grönskar. Att bygga vinterträdgård är en tillbyggnad av huset eller en friliggande byggnad, som ökar värdet på bostaden vid en eventuell försäljning. Du kan köpa en färdig billig vinterträdgård på nätet eller själv bygga vinterträdgård eller bygga vinterrum.


Bygga vinterrum eller vinterträdgård

Vinterträdgård eller vinterrummet kan vara ett växthus eller ett uterum som man inreder efter eget tycke och smak. Detsamma gäller om man vill ha vinterträdgård (uterum) vinterbonad eller inte. En vinterträdgård består till stor del av glas i olika former. Tack vare nätet så har man tillgång till många butiker, återförsäljare och leverantörer som säljer glaspartier vinterträdgård, vinterrum och uterum, eller tom. komplett vinterträdgård och uterum. Man kan också köpa byggmaterial för att själv bygga vinterträdgård. Längre ner på sidan hittar du länkar till en del av dessa företag.

Ett av dessa företag som endast finns på nätet är Bygghemma. De säljer förutom olika glaspartier till vinterträdgård och uterum tex. byggvaror, fönster, dörrar, vikdörrar, skjutdörrar och mycket annat till trädgård. Att bygga vinterträdgård kan man själv göra förutsatt att man inte har tummen mitt i näven eller av någon annan orsak inte själv har möjlighet att själv bygga uterum eller bygga vinterträdgård. Vinterträdgård består som sagt till stor del av fönster, olika glaspartier. Nedan bilder på fönster, glaspartier att använda till vinterträdgården, hämtade från Bygghemmas hemsida. Ett alternativ är att kombinera vinterträdgården med ett växthus. Har man bara ett tillräckligt stort växthus så kan man ställa in möbler och en kamin i växthuset som nu också är en vinterträdgård.

Vinterträdgård Vinterträdgård

Nedan annonser från tillverkare, återförsäljare och butiker av komplett vinterträdgård, vinterrum och uterum samt byggvaror. Förutom att köpa varor kan man genom att besöka dessa sidor få tips, ideer och råd för att bygga vinterträdgård eller vinterrummet samt hitta inspiration för det kommande uterum eller vinterträdgård.

Nedan en bild på en vinterträdgård lånad från alltombostad.

Vinterträdgård

Bygglov för att bygga vinterträdgård. Har för mig att man kan bygga vinterträdgård på max 15 m2 utan bygglov, samma som gäller för friggebod, uterum, lusthus mm. För att vara helt säker är det bara att fråga sin byggnadsnämnd på kommunen. Att hitta inspiration, få tips och ideer, besök förutom sidorna längre ner på sidan, samt tex. Vi i Villas hemsida. Det finns mycket att hitta om vinterträdgård på nätet. Det finns också en hel del böcker om att bygga vinterträdgård och om odla blommor och buskar i vinterträdgård. Om plantering och odling i växthus besök min sida växthus. Här på sidan ser du några av dessa böcker.

Vinterrum Vinterrum

Vinterträdgård eller vinterrummet kan kosta allt från några tusen till många tusen beroende på hur man bygger vinterträdgården. Att bygga vinterträdgård som en tillbyggnad till hus, isolerad, uppvärmd eller att utgå från ett växthus som man också kan använda som ett vinterrum, ger en stor skillnad kostnadsmässigt. Båda varianterna har sina för och nackdelar. Är det så att man skaffat ett växthus för att i första hand odla grönsaker eller andra växter, så behöver det inte kosta så speciellt mycket att inreda växthuset att även fungera som en trädgård på vintern.

Ska du bygga vinterträdgård, vinterrum eller ett uterum så behöver du byggmaterial. Jag nämnde tidigare Bygghemma men passar också på att rekommendera Byggmax, som du hittar både på nätet och på många orter här i landet. Byggmax har ett brett sortiment av byggvaror till bra kvalitet och priser, du hittar bla. virke, marksten, isolering, dörrar, glaspartier, fönster, tak och armering hos byggmax.

Inspiration vinterträdgård och vinterrum

Nedan länkar till företag, butiker och återförsäljare som säljer vinterträdgård, uterum och glaspartier, samt byggmaterial för att själv bygga vinterträdgård.

bauhaus Aluline Classicum
Kenjo Kubex Santex
Skånska byggvaror Plantagen Willab

Köpa vinterträdgård

Nedan sidor som sajten Trädgårdar innehåller. På denna sida via annonser och länkar kan man köpa vinterträdgård som helt koplett eller vintergård som byggsats. Man kan också köpa material för att bygga vinterträdgård.

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor