Dammar

Köpa färdiga dammar, trädgårdsdammar, plastdammar på nätet, tex. en dammduk från Jula.

På denna sidan hittar du länkar, annonser och bilder som leder vidare till företag som säljer allt inom området trädgård.

Via länkarna ovan kan man köpa trädgårdsdammar online på nätet eller en billig dammduk från Jula.

Dammar som trädgårdsdammar med porlande fontäner eller ett brusande vattenfall livar upp trädgården. Antingen köper man en färdig plastdamm som grävs ner i marken, eller så bygger man sin egen damm. Idag kan man på nätet köpa färdiga dammar (formpressad damm), trädgårdsdammar och plastdammar billigt pga att det är många som säljer dammar och att det tack vare nätet är tillgänligt för alla. Färdiga dammar, trädgårdsdamm, formpressad damm eller formgjuten damm kan man köpa billigt av Bauhaus och Jula.

Trädgårdsdammar

Alternativ till att köpa färdiga dammar är att gjuta dammar själv eller att köpa en färdig plastdamm (formpressad damm eller formgjuten damm). Du kan också köpa en dammduk från Jula. Det finns många olika trädgårdsdammar och plastdammar att välja mellan. På nätet kan man hitta inspiration om dammar och trädgårdsdammar. Har man bara ork och lust så är det så kan man själv gjuta trädgårdsdammar. Det är inte så svårt som man kan tro. Ska man gjuta en trädgårdsdamm med cement så ska man höra med säljaren om cementen är lämplig för detta, dvs ej ta upp vattnet eller så otät så att vattnet rinner ut. Detsamma gäller om man tänkt att måla dammar, färgen ska stå emot vatten och vara bra på att stöta bort alger. Via information på nätet kan man läsa sig till hur man bygger dammar. Trädgårdsdammar med belysningar görs sig bäst du mörkret har anlänt tycker jag. Hitta bilder på färdiga dammar, tex. trädgårdsdammar eller plastdamm på nätet för inspiration. Köpa vattensten eller kanske att du behöver en trädgårdskran.

Att bygga dammar kräver påhittighet och inspiration för att lyckas. Besök eller bli medlem i de trädgårdsforum som finns på nätet, ställ frågan, bygga dammar eller trädgårdsdammar och du får garanterat många svar. Det finns många företag, återförsäljare och butiker av färdiga dammar och tillbehör till dammar och trädgårdsdammar som tex. fontäner och vattenspel. Bakker är ett av dessa företag, säljer tillbehör till trädgårdsdammar, tex. näckrosor, täckdukar och trädgårdskonst. Nedan två bilder från deras hemsida, en näckros och ett skyddsnät till trädgårdsdammar.

Näckros Skyddsnät till trädgårdsdammar

Nedan en bild på damm lånad från pondteam. Använd nätet för att titta på bilder för att hitta inspiration för att anlägga trädgårdsdammar. En billig plastdamm eller trädgårdsdamm kan man köpa av Bauhaus och Jula vilka har en del olika färdiga dammar att välja mellan tillverkad som formpressad damm eller formgjuten damm. När man tänker på att köpa en damm eller trädgårdsdamm så är det dammar av plast som är aktuellt.

dammar

Ovan annonser för den som ska köpa en damm eller själv bygga en damm, tex. plastdamm. Har man tur så kan man hitta billiga dammar, trädgårdsdammar, plastdammar och andra tillbehör som fontäner, vattenfall och vattenspel pga att de som annonserar ofta har erbjudande och kampanjer på sina varor med i sin annonsering. Man kan också hitta bilder på dammar och trädgårdsdammar som kan fungera som inspiration, ideer och tips för ett kommande dammbygge. Fakta om hur man går tillväga för att själv bygga dammar, tex. en plastdamm kan man också hitta på annonsörernas hemsidor.

Nedan två böcker om trädgårdens vatten och dammar. Något ur innehållet : Tydliga illustrationer och mängder av tips om hur man lyckas med sin trädgårdsdamm. Den går igenom processen från planering till byggnation, ger råd om pumpar, plantor, verktyg, utrustning och val av fisk, kanske vill du bygga dammar för djurliv, en väggfontän eller en bäck? Även 2 tidningar som kan vara till inspiration om man tänker skaffa dammar.

Dammar Trädgårdens vatten Drömhem & Trädgård Allers Trädgård

Böcker och tidningar är bra inspirationsmaterial och läromaterial för att både köpa färdiga dammar (formpressad eller formgjuten damm) och bygga dammar eller trädgårdsdammar, jag kan rekommendera Adlibris och Bokus. Tidningarna Vi i villa och Allt I Hemmet är bra. Hos Tidningskungen hittar du det mesta i tidningsväg. När du väl byggt din damm, glöm då inte det viktigaste, nämligen utebelysningen som visar din damm, med en snygg sprutande fontän. Trots arbetet med att bygga en damm och sköta dammen är det värt mödan, det tycker i alla fall jag. Dammar och trädgårdsdammar är som akvarium att sköta. Det gäller att man har bra vatten så kräver dammen liten skötsel. Ett bra vatten får du genom att hålla det i rörelse, rensa från skräp och eventuellt tillsätta vattenpreparat. Ska du bygga dammar brukar följande tillbehör behövas, gummiduk, pump med filter, vattenpreparat och en fontän av något slag. Hittade en bra sida, vattenliv.nu, som förutom att de har många tillbehör till dammar som tex. fontäner och vattenspel, också har bra beskrivningar om tex. hur man går tillväga att bygga dammar och trädgårdsdammar och vilka olika typer av vattenpreparat som finns och vad de gör för nyttan. På nätet finns många bilder på dammar och trädgårdsdammar som kan fungera som inspiration.

Viktigt att påpeka, har du små barn tycker jag att man ska avvakta med sitt dammprojekt tills barnen är större, pga att en damm inte behöver vara djup för att ett litet barn ska kunna råka illa ut.

Nedan en bild på damm lånad från pondteam. Hitta inspiration till att bygga trädgårdsdammar genom att titta på bilder på nätet innehållande färdiga dammar och trädgårdsdammar. Av Jula och Bauhaus kan man köpa färdiga dammar som trädgårdsdammar vilka är formpressade eller formgjutna dammar.

dammar

Tänk till var i trädgården dammen ska placeras, dammar behöver upp till 6 timmars solljus varje dag, därför kan det vara dumt att placera den under ett träd. Att hålla dammar snygga kräver en del arbete. Att tillsätta klor i vattnet är ingen dum ide, för att hålla borta alger som annars snabbt bildas. Fontäner, rengöringsmedel mm hittar du enkelt på nätet, prismässigt rekommenderar jag Jula och Bauhaus.

Förslag till utebelysning att använda tillsammans med dammar ser du på bilden nedan, besök Bygghemma för att läsa mer.

utebelysning dammar utebelysning dammar

Att anlägga trädgård eller förändra sin trädgård, handlar mycket om färg och form. Dammar, trädgårdsdammar och plastdammar ger färg och form i trädgårdar. Enbart dammar ger inte så mycket, men dekorerar men med stenar och växter blir det något helt annat. Man kan också använda sig av annan trädgårdskonst tillsammans med dammar. I dammar kan tex. näckrosor, vattenfall eller en fontän placeras. Utöver böcker och tidningar kan mycket inspiration hämtas från besök av mässor, andra trädgårdar samt kända resmål.

Många som har trädgårdsdammar har fiskar och vattenväxter i dammen. Att bygga en damm och att sköta en damm med fiskar och vattenväxter i, kräver en del kunskap. Sidan Dammtrivsel beskriver en del om detta. Du kan också på denna sida köpa färdiga dammar, dammbelysning, dammdekoration mm. Mer om dammarna och att bygga damm via länkarna nedan. En vanlig fisk att ha i en trädgårdsdamm är koikarp.

Färdiga dammar

Nedan länkar till sidor som har mycket information och tillbehör till färdiga dammar och trädgårdsdammar (formpressad eller formgjuten damm). Även information kan hittas här om du funderar på att bygga dammar på egen hand. Givetvis så kan man köpa färdiga dammar, tex. en plastdamm med en dammduk från Jula. Hitta inspiration för att bygga trädgårdsdammar genom att titta på deras bilder de har på sina hemsidor.

Bauhaus Boanäs Dammbutiken
Garden Aquatica Hozelock Jula
Villa Garden Mr Fredrik Vattenliv

Dammar - Trädgårdsdammar

Nedan sidor som sajten Trädgårdar innehåller. Via annonser på sidan kan man köpa färdiga dammar och färdiga trädgårdsdammar (formpressad damm eller formgjuten damm) av olika storlekar och utseende.

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor