Kompost

Köpa kompostbehållare, kompostgaller, varmkompost och kallkompost på nätet tex. en varmkompost från Granngården.

På denna sidan hittar du länkar, annonser och bilder som leder vidare till företag som säljer allt inom området trädgård.

Via länkarna ovan kan man köpa olika sorters komposter tex. en billig kompost Jula, tex. varmkompost.

Bli självförsörjande på den jord och näring som dina växter behöver genom att använda kompost eller kanske flera komposter, kallkompost eller varmkompost. En kompost är ett ställe eller en behållare där man lägger överblivet hushållsavfall eller trädgårdsavfall som ska brytas ner och bli till jord. Tänker man kompostera med en kallkompost så kan man antingen köpa en kallkompost på nätet eller själv bygga en kallkompost av trä. Ett billigt kompostgaller kan man köpa av Jula eller Rusta.


Kallkompost eller Varmkompost

En kompost är en del av vårt kretsloppssystem där det organiska avfallet bryts ner på ett naturligt sätt av mikroorganismer (svampar och bakterier) och större organismer tex. maskar. Köpa kompostbehållare, kompost kan man antingen köpa färdig eller så bygger man en kallkompost i trä. Att bygga en kallkompost i trä är en enkel sak, och behöver inte kosta speciellt mycket. Till att bygga en kallkompost i trä kan man använda pallkragar som sätts ihop till en låda. För att kompostera så kan man välja mellan kallkompost eller varmkompost. Köpa en komposttunna eller kanske ett kompostnät.

kompost Kallkompost

Köpa kompostbehållare och kompost kan man göra av många tex. Jula, Granngården och Biltema vilka säljer billiga kompostbehållare av olika slag. Kompost som trädgårdskomposter ovan är hämtade från Jula och Bygghemma. Det du ser ovan är först en isolerad kompostbehållare som lämpar sig för en mindre trädgård och för dem som i första hand vill kompostera hushållsavfall, en varmkompost. Tömningen sker enkelt genom att lyfta av behållaren. Den andra komposten är en kallkompost för att kompostera trädgårdsavfall. Enkel att fylla på och enkelt att ta fram jorden tack vare tömningsluckan. Tillverkad i väderbeständig plast. B800xH810xD800 mm. Hos Clas Ohlson kan du köpa en kallkompost 450 liter.

Nedan tre böcker om komposter och att kompostera, här kan man lära sig att kompostera på ett bra sätt. Beroende på var man tänkt att kompostera så väljer man antingen kallkompost eller varmkompost. Köpa kompostbehållare billigt kan man göra på nätet.

Kompost Kompost Kompost

Något om innehållet i dessa böcker. Många goda råd och tips om att arbeta med kompostering, gödsling och jordförbättring. Råd om vad som kan komposteras och placering av en kompost. Hur du kan förvandla avfall från köket och trädgård till näringsrik jord (gödsel). Visar hur man bygger komposter, vilka redskap som behövs, hur funkar kallkompost, hur man blandar avfallet för att få bästa kompostering.

Nedan en bild på en kallkompost i trä som man kan köpa av Bauhaus. Här kan man köpa kompostbehållare billigt. Förutom Baushaus så kan man köpa en varmkompost av tex. Granngården, Biltema, Rusta och Jula.

kompost

Via annonsörernas hemsidor kan man lära sig en hel del om att kompostera, att själv kunna bygga kallkompost i trä, att lära sig skillnaden mellan varmkompost och kallkompost och hur funkar kallkompost och varmkompost. Ska man anlägga en kompost så ska man besöka de som säljer komposter av olika slag, varmkompost, kompostgaller och kallkompost för att få tips, fakta, ideer och råd. Har man tur så kan man köpa kompostbehållare billigt av de som annonserar tex. en kompost Jula.

Varför använda kompost, varmkompost eller kallkompost och kompostera? Det finns olika anledningar till detta. 1. Genom en kompost framställa en bra jord till sin trädgård (rik på näringsämnen) 2. Miljövänligt. 3. En snyggare miljö. Kompostering innebär förmultning. För att en kompost ska fungera krävs näring, syre och fukt. Mer om detta finns att läsa i de böcker som finns med på sidan. På nätet finns en hel del sidor om detta, tex. på Vi i Villas hemsida kan information, tips och ideer hämtas. Sidan odla samt de många trädgårdsbloggar som finns innehåller också en hel del om att kompostera.

En varmkompost har isolerade väggar för att klara temperaturer ner till -10 ° C. Isoleringen kan bestå av frigolit eller dubbla väggar med luft emellan. I en kompost som är isolerad kan både hushållsavfall och trädgårdsavfall komposteras. En kallkompost är en oisolerad kompost. Kallkompost lämpar sig endast för kompostering av trädgårdsavfall.

En enkel kallkompost kan vara ett sk. kompostgaller. Det finns gott om billiga kompostgaller att köpa på nätet pga att stora företag som Rusta, Jula, Biltema, Bauhaus och Clas Ohlson säljer kompostgaller. Nedan en bild på ett kompostgaller och en kallkompost hämtad från Jula.

kompostgaller kallkompost

Besök annonserna du ser på sidan för med lite tur så kan du köpa billiga komposter (kompostbehållare, kompostgaller, varmkompost eller kallkompost) pga att de som annonserar ofta har erbjudanden och kampanjer med i sin annonsering. Samtidigt så kan man hitta nyheter inom komposter och jämföra utbud och priser samt lära sig en hel del om hur det går till att kompostera med olika kompostmetoder, kallkompost eller varmkompost.

Varmkompost eller kallkompost. Skillnaden är att en varmkompost är mera isolerad än en kallkompost. Detta betyder att en varmkompost kan hållas igång även på vintern om det inte blir för kallt. Hur kallt, det får de som säljer kompost svara på.

Nedan till vänster en kallkompost man hittar hos Bakker trädgård, hittar även instruktioner hur det går till att kompostera. Om denna komposterare : På ett miljövänligt sätt förvandlas grönsaks-, frukt- och trädgårdsavfall till bördig kallkompost. Denna komposterare är tillverkad i en stark och kraftig vävd syntet. Högst upp öppnar och stänger du lätt med ett blixtlås och längst ned i sidan med kraftiga kardborreband. Till höger ett kompostgaller från Granngården som också säljer kallkompost.

kompost Kompostgaller

Att kompostera är inte att alltid ha perfekt kompost. Det är att förstå hur en kompost fungerar och veta vad du ska göra för att få fart på den om den inte fungerar. Vad du ska tänka på när du väljer kompostbehållare. Hur du sköter din kompost. Hur du rättar till det som blir fel. Komposteringskonsult Karin Persson ger konkreta och praktiska råd både till dig som bor i villa och dig som bor i flerbostadshus.

Nedan till vänster en bild på greenline kompost, hämtad från deras hemsida, greenline.

varmkompost

Om denna varmkompost : Kompostbehållare med nätbotten för kompostering av trädgårds- och köksavfall, även under kallare perioder. I en rätt skött kompost hålls processen igång ner till temperaturer på -10 grader.

Många stora företag som Biltema, Rusta, Clas Ohlson, Bauhaus, Granngården och Jula säljer kompost, kallkompost, varmkompost, kompostgaller och kompostbehållare vilket gör att man kan köpa kallkompost eller varmkompost billigt.

Köpa kompostbehållare, kallkompost eller varmkompost. Ett alternativ till varmkompost är varmkompost Gröna Johanna. Gröna Johanna är en svensktillverkad sluten varmkompost av plast, för hushållsavfall blandat med trädgårdsavfall. Den har god ventilation, är lätt att tömma och har en tillhörande isolering för en lyckad kompostering under vintertid. Gröna Johanna är Svanenmärkt för året-runt-kompostering och uppfyller kommunernas krav på behållare för hemkompostering.

Att köpa ett billigt kompostgaller eller en billig kallkompost kan man göra på nätet. Många av de stora företagen som Rusta, Biltema och Jula säljer kompostgaller och kallkompost vilket gör att priserna blir låga. Samma produkter kan man många gånger köpa av dessa företag. Nedan bilder på kompostgaller och kallkompost som Rusta, Biltema och Jula säljer.

kompostgaller kallkompost

Om detta kompostgaller från Biltema : Byggd i stålnätverk med grön ytbehandling för rostskydd och för att smälta in i miljön. Mått: 88 x 68 cm.Om denna kallkompost från Biltema : Omvandla ditt trädgårdsavfall till värdefull kompostmull, vilken kan användas som miljövänlig växtnäring eller till jordförbättring. Ta enkelt ut mullen genom tömningsluckorna (2 st). Luftinsläpp på sidorna syresätter komposten. Tillverkad av väderbeständig plast. Tillräcklig för den stora villaträdgården. Mått: 72 x 72 x 82 cm. Volym: 380 L.

Återförsäljare av kompost

Nedan länkar till sidor innehållande kompost, kallkompost i trä och metall, varmkompost, kompostbehållare, kompostgaller och att kompostera samt annat som har med trädgård att göra. Man kan också få veta på hur det fungerar att kompostera med antingen en varmkompost eller kallkompost.

bakker trädgård bauhaus biokub
bauhaus odla biltema
granngården Plantagen allt om trädgard
gröna johanna

Köpa eller bygga kompost

Nedan sidor som sajten Trädgårdar innehåller. Här på sidan kan du köpa varmkompost, köpa kompostbehållare eller köpa kallkompost om du inte själv vill bygga kallkompost. Billig varmkompost eller kallkompost kan man köpa av företag som Bauhaus, Biltema, Granngården och Jula.

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor