Mullvad

Bekämpa och fånga mullvad och sork i trädgård eller att få bort mullvad.

På denna sidan hittar du länkar, annonser och bilder som leder vidare till företag som säljer allt inom området trädgård.

Via länkarna ovan kan man hitta tips om mullvadsbekämpning, tex. fånga mullvad med fälla.

Mullvad och sork kan ödelägga en hel trädgård om de får härja fritt. En mullvad gräver upp högar av jord medan sorken ofta gräver utmed markytan och åstadkommer en känsla av att marken är underminerad. Dessa djur, mullvad och sork kallar jag för skadedjur. Det finns säkert någon bra bok om förslag att bekämpa och fånga mullvad och sork, men för tillfället har jag ingen att rekommendera. Det finns fällor för mullvadsbekämpning. Att fånga mullvad och utrota mullvad kan man göra med ett hagelgevär om man bor på landet och har ett hagelgevär.


Bekämpning av mullvad och sork

Däremot kan du till höger hitta en bok som handlar om andra skadedjur. Är du intresserad av fakta om mullvad, tex. kännetecken, utbredning, levnadssätt och fortplantning, klicka då här. Ett sätt hur får man bort mullvadar är att skapa rörelse och vibrationer på gräsmattan ett sätta att bekämpa mullvad och sork, en sorts mullvadsbekämpning. Har man husdjur som ofta är ute i trädgården så kan man bekämpa mullvad på detta sätt.

Har man fått en mullvad eller sork i trädgården måste den snarast bort. Det finns olika fångstmetoder för detta. En mullvad kan på några timmar producera ett tio tal jordhögar. Eftersom jag bor på landet och är jägare så har jag vid de tillfällen mullvaden eller sorken kommit in i min trädgård använt mitt hagelgevär för att lösa dessa problem, ett bra mullvadsbekämpning medel.

Andra metoder för att bekämpa, mullvadsbekämpning eller fånga mullvad och sork kan vara speciella fällor. Hittade en sida som beskriver en del om detta. Sidan heter mullvadbort.nu. Klicka här och du kommer dit. Där kan du bla. läsa om mullvads- och sorkfällan MSF Swiss Flex, ett sätt för mullvadsbekämpning. Vi har en hund och det verkar som att då hunden är ute mycket i trädgården så försvinner mullvad och sork. Det beror säkert på att dessa djur är rädda för vibrationer som uppstår då hunden går eller springer ute i trädgården. Detta är en bra bekämpning av mullvad och sork. De som inte har någon hund kan prova att bekämpa mullvad och sork genom att skrämma mullvaden genom att använda en elektronisk jordskruv som avger vibrationer i marken, hittade den på sidan Musfritt.nu. Det finns en del olika sätt för mullvadsbekämpning.

Bakker trädgård säljer en vakt för mullvad och mus, en sorts mullvadsbekämpning. Beskrivning av denna vakt är : Denna apparat som fungerar med hjälp av solenergi, jagar bort alla de skadliga gnagarna på ett djurvänligt sätt. Den avgivna ljudvågen, som medför en lätt vibration i marken täcker ca 650 m². Är 48 cm hög. Toppen med solceller har en diameter på 17 cm. Jämte bilden på mullvaden är en bild på den vakt av mullvad och mus.

mullvad Vakt av mullvad och mus

Söker du bekämpningsmedel mot bla. möss, råttor, tvestjärtar eller mot ogräs besök då sidan Ljuvahem.

Nedan en bild på en mullvad. Använd nätet för att hitta tips på att bekämpa mullvad. Kanske finns det en fälla att fånga mullvad med.

mullvad

Hitta tips på nätet om att bekämpa mullvad och sork. Det bästa sätta för mullvadsbekämpning är att ofta vistas i sin trädgård, åstadkomma vibrationer. Bra mullvadsbekämpning är att människor, djur och gräsklippare ofta rör sig i trädgården vilket skapar vibrationer. Har du fått in en sork i trädgården som underminerar gräsmattan, äter upp trädgårdsväxterna som finns ett mycket bra sätt att bli av med sorken, skaffa en katt. En katt kan fånga en mullvad och har man en bra katt så kan man bekämpa mullvad på detta sätt.

Hitta tips på tex. mullvadsbekämpning genom att besöka olika forum med innehållet trädgård, två av dessa hittar du på sidorna odla.nu och alltomtradgård.se. Hur har andra lyckats att bekämpa och utrota mullvad och sork.

Bekämpa mullvad och sork

Nedan länkar till sidor innehållande olika saker att använda i sin trädgård. Hos vissa av dem kan man hitta olika bekämpningsmedel och produkter för att få bort mullvad och sork. Köp en fälla för att fånga mullvad med.

bauhaus blomsterlandet Atelje Lyktan
Granngården Kulturjern Odla
interflora Plantagen åhlens

Mullvadsbekämpning

Nedan sidor som sajten Trädgårdar innehåller. På denna sida hittar du olika sätt att utföra mullvadsbekämpning på. Om man lyckats utrota mullvad och sork så är dett inte för evigt utan risken är stor att mullvad och sork kommer tillbaka och man får börja på nytta att fånga mullvad och sork och kanske lyckas man att bekämpa mullvad och sork igen.

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor