Busktomater

Köpa busktomat och tomatplantor för att odla i kruka, inomhus och i växthus.

På denna sidan hittar du länkar, annonser och bilder som leder vidare till företag som säljer allt inom området trädgård.

Via länkarna ovan kan man köpa olika sorters busktomater och tomatplantor.

Använd nätet för att köpa busktomater att odla i kruka, inomhus och i växthus. Det finns många olika sorter av tomatplantor att köpa för att själv odla. Vill man inte köpa tomatplantor så kan man köpa fröer till att odla tomat med. Ett tips kan vara att sätta tomatfröerna i en växtbädd inomhus som man senare när de blivit tomatplantor flyttar ut i tex. växthuset. På sidan wexthuset.com kan man hitta fakta om att sköta sina tomatplantor och busktomater.


Busktomater

På wexthuset.coms hemsida kan man läsa följande : Har man en gång smakat en solmogen tomat är det svårt att förlika sig med smaken hos de köpta tomater som erbjuds i mataffären större delen av året. Då blir det nästan ett måste att i varje fall ha en planta att plocka ifrån. Det tusentals olika tomatsorter och har man inte egen täppa går det ändå bra att odla i krukor eller amplar på balkong eller terrass bara man har ett någorlunda varmt och soligt läge. Tomaten tillhör familjen potatisväxter och dess artnamn är Solanum lycopersicum. Utbudet av olika sorters färdiga småplantor har ökat mycket senaste åren, men det är både billigare och väldigt enkelt att så själv. Nedan bilder på busktomater.

busktomater busktomater

Tomatplantor i kruka. Välj en sort som passar dina förutsättningar. På fönsterbrädan, passar en dvärgbusktomat bra, på balkongen, liten busktomat, eller ampeltomat. Vid en varm husvägg, stora busktomater och högväxande tidiga sorter och i ett växthus, där kan du odla alla sorter.

Nedan bild på en busktomat från Blomsterlandet. Om denna busktmat : Lättodlad tomat som passar bra i kruka. Finns i fler olika sorter.

busktomater

På nätet finns Bakker trädgård där man kan köpa fröer, tomatplantor och busktomater. Bilderna nedan på tomater är från deras hemsida. Om den vänstra bilden : Lättodlad tomatplanta för terrass och balkong. Tomat 'Totem' F:1 hybrid (Solanum lycopersicum) är idealisk för små trädgårdar eller en altan, men de måste stå i söderläge då tomater kräver massor av värme. 'Totem' F:1 hybrid är ganska lågväxande (45-90 cm) så de kan planteras i kruka. Från en planta kommer du att kunna skörda flera kilo tomater med en ljuvlig smak. Enkel att odla, men det är viktigt att ta bort sidoskotten från plantorna. Om den högra bilden : Tomat 'Supersweet 100' F:1 hybrid (Lycopersicon esculentum) ger en mycket rik skörd av små, läckra, söta frukter som mäter 3 cm i diameter. Kan odlas i kärl som är 30 cm djupt och 40 cm i diameter, med stöd av spaljé eller nät. Ge massor av vatten och gödsel.

busktomater busktomater


Köpa busktomater på nätet

Nedan länkar till sidor innehållande busktomater, fröer och tomatplantor att odla inomhus och utomhus.

Albrunna perenner Trädgårdsmässan Blomsidor
Blomsterlandet Plantagen Odla
Allt om trädgård Ulriksdals trädgård

Busktomater

Nedan sidor som sajten Trädgårdar innehåller. Via annonser och länkar på sidan kan man köpa busktomater, som kan köpas som tomatplantor att odlas i krukor, inomhus och i växthus.

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor