Odlingslådor

Själv bygga eller köpa odlingslådor i trä, plåt och tryckimpregnerat som odlingslåda inomhus eller utomhus.

På denna sidan hittar du länkar, annonser och bilder som leder vidare till företag som säljer allt inom området trädgård.

Via länkarna ovan kan man köpa odlingslådor i plast, trä och metall som odlingslåda inomhus eller utomhus.

På denna sida hittar du bilder, annonser och texter som leder vidare till återförsäljare och butiker av olika slags odlingslådor i trä, plast, plåt och tryckimpregnerat. Du hittar även länkar till återförsäljare och butiker av byggmaterial om man själv tänker bygga sin odlingslåda i trä eller tryckimpregnerat. Odlingslådor i trä, plast, tryckimpregnerat och plåt kan man köpa billigt på nätet av många butiker och tillverkare, tex. Plantagen och Granngården. Tryckimpregnerat trä passar att bygga odlingslådor, blomlådor, odlingslåda på ben och odlingsbänk.

Köpa eller bygga odlingslådor

Att själv bygga odlingslådor i trä eller tryckimpregnerat är enkelt. Det är egentligen bara en träram som ska byggas likt en pallkrage. En växtlåda inomhus kan vara en enkel trälåda man snickrat ihop. Ska du bygga dina odlingslådor i trä eller i impregnerat trä så har du två återförsäljare du hittar på nätet som säljer byggmaterial och annat till trädgård är Bygghemma, Plantagen och Byggmax. För att underlätta vid det senare arbetet med att plantera och odla så kan man bygga en odlingslåda på ben i trä. När man byggt sin odlingslåda på ben eller en växtlåda inomhus så ska man plantera något i denna. Tips! Besök Bakker trädgård. Blomsterlök hittar du här. Odlingslådor eller odlingsbänkar kan vara av engångstyp tex. plastformar för odling inomhus av tex. tomater som sedan ska planteras i ett växthus. Man kan köpa en odlingslåda av Plantagen att använda inomhus och utomhus som har odlingslådor i plåt, plast och trä. Köpa en blomtrappa eller en odlingsstege.

Nedan bilder på olika odlingslådor i trä. Man kan bygga en växtlåda eller en odlingslåda inomhus eller odlingslåda utomhus på många olika sätt. Det är att rekommendera att använda tryckimpregnerat trä.

odlingslådor odlingslådor odlingslåda odlingslåda

Odlingslådor i trä, plast, tryckimpregnerat eller plåt kan också vara av mobil form, tex. pallkragar som tas fram till våren och fylls med gjord som sedan tas in då vintern närmar sig. Material till odlingslådor kan vara plast, plåt, tryckimpregnerat och trä. Att ta in odlingslådor och växtlådor som är tillverkade av trä eller av tryckimpregnerat trä ökar livslängden hos odlingslådor. Det spelar ingen roll vilket träslag man har till sin odlingslåda, förr eller senare ruttnar träet om de står ute året runt, gäller även om man byggt odlingslådor av tryckimpregnerat trä. En odlingslåda i plast eller plåt slits inte alls på detta sätt som lådor i trä och kan därför stå ute hela året utan att de förstörs. En annan fördel med odlingslådor i plast jämfört med odlingslådor i trä är att de är lätta att hantera, har en liten vikt. Köpa ett odlingsskåp.

I tidningarna och böckerna längre ner på sidan kan du hitta inspiration, tips, ideer och råd om att bygga och odla i odlingslådor, tex. bygga en odlingslåda på ben eller en växtlåda inomhus, fördelar och nackdelar mellan en odlingslådor tillverkade i olika material som plast, trä, plåt och tryckimpregnerat. En odlingslåda eller odlingsbänk kan se ut på olika sätt beroende på var man ska placera sin odlingslåda och vem som ska odla i den. Kanske en person som har svårt att böja sin rygg som då ska ha en odlingslåda på ben för att underlätta odlingsarbetet.

Nedan bild på en odlingslåda i trä, pallkrage lånad från Styleroom. På denna sida finns också bilder på odlingslådor på ben som kan fungera som en mall om man själv tänker bygga en odlingslåda på ben. Bygga en växtlåda med ben är en enkel sak att göra. Här finns många bilder på odlingslåda inomhus och odlingslåda utomhus.

odlingslådor

Ett enkelt sätt att skaffa sig odlingslådor i trä om man nu inte tänkt att bygga sina odlingslådor i trä själv är att besöka företag på hemorten som ofta har något defekta pallkragar som kan fungera utmärkt att använda till odlingslådor. Ska man själv bygga en odlingslåda tex. en odlingslåda på ben så får man hålla sig till trä eller tryckimpregnerat trä. När det gäller materialen plåt och plast så är det maskinell tillverkning som gäller. Idag kan man köpa billiga odlingslådor i plåt, plast och trä av många tex. en billig odlingslåda från Plantagen, Jula eller Rusta. Odlingslåda är samma sak som en växtlåda.

Innan det är dags att plantera sina blommor, grönsaker eller var det nu kan vara i odlingslådor i plåt, plast eller trä, växtlåda eller odlingsbänk så kan man vilja plantera sina fröer först. Nedan bilder på ett planteringsbord i plast, eller en odlingslåda inomhus, besök Planteringsbord för att läsa mera.

planteringsbord planteringsbord

När man byggt eller köpt odlingslådor i trä, plåt eller plast så ska man ha något att odla i dessa. Antalet olika trädgårdsväxter är många, några som de flesta känner till är syren, änglatrumpet, perenner, pelargoner, tulpaner, rosor och krysantemum. Var hittar man de trädgårdsväxter man söker. Lokala handelsträdgårdar, plantskolar och trädgårdsväxter via nätet, har de trädgårdsväxter man söker. Håller man sig till nätet så är det bara och söka på den växt man är intresserad av, från nätet får man då många sidor att välja mellan till företag, handelsträdgårdar och butiker som säljer trädgårdsväxter. Många av de som säljer trädgårdsväxter säljer också odlingslådor, växtlådor och odlingsbänkar.

Det billigaste sättet att skaffa sig en odlingslåda eller växtlåda är att själv bygga den. Dåliga bräder kan användas, mått bestämmer man själv, beroende på var man ska ha sin odlingslåda. En odlingslåda på ben som man ska ha på balkongen får ha de max mått som övrig inredning tillåter. Förutom bräderna till ramen så kan man också använda bräder till ben för den som vill ha en odlingslåda på ben. Genom att använda en pallkrage kan man enkelt bygga en odlingslåda i trä att odla i. Lika enkelt är det att skaffa en växtlåda inomhus.

Nedan till vänster en bild på en odlingslåda i plåt lånad från Landgarden. De har olika odlingslådor i plåt i sitt sortiment, tex. odlingslåda på ben, odlingslåda inomhus, växtlåda och odlingslåda utomhus.

odlingslåda plåt

Söker du en odlingslåda på ben så ska du klicka här och du kommer till en sida som med text och bild visar hur man själv kan bygga en odlingslåda med ben.

En fördel då man bygger eller köper odlingslådor eller odlingsbänkar är att veta en del om trädgårdsväxter, fröer, grönsaker mm för att lyckas med det man tänker odla i sin odlingslåda. Vet du inte så mycket om trädgårdsväxter eller vill du hitta fler arter, kan du alltid ta böcker och tidningar till hjälp. Jag kan rekommendera Adlibris och Bokus. Nedan hittar du fyra böcker om trädgårdsväxter, klicka på böckerna för att läsa mera.

Allt om trädgård Gräs och bambu Perenner Vår trädgårdsbok

Ovan annonser om odlingsbänkar och odlingslådor i trä, plåt, plast och tryckimpregnerat och annat som har med trädgård och odling att göra. Passa på och besök dessa annonsörer för de som annonserar har ofta erbjudanden och kampanjer knutna till sin annonsering. Har man tur så man man köpa odlingslådor, odlingslåda på ben, odlingslåda inomhus och odlingslåda utomhus eller odlingsbänkar billigt samt gratis hitta tips och råd om att odla olika saker och via en del av dessa annonsörers hemsidor se hur man själv kan bygga en odlingslåda på ben. Det enklaste alternativet om man inte vill eller kan bygga odlingslådor är att köpa pallkragar som fungerar bra att odla i. Hos många stora och välkända företag tex. Rusta, Jula, Plantagen och Granngården kan man köpa billiga odlingslådor i plåt, plast och trä, tex. en pallkrage, odlingslåda på ben, odlingslåda inomhus och odlingslåda utomhus. Tycker man att det ser tråkigt ut med en pallkrage så kan man måla den med en passande färg eller motiv.

I tidningarna kan man ibland se odlingslådor i plåt, plast, och tryckimpregnerat utformade på olika sätt beroende på tidigare beskrivna saker. Man kan hitta en växtlåda, odlingslåda inomhus eller odlingslåda utomhus.

Allt om trädgård Drömhem & Trädgård Allers Trädgård

Om du ska bygga en odlingslåda eller flera odlingslådor är det att rekommendera att använda tryckimpregnerat trä. Detsamma gäller om man ska bygga odlingsbänk eller planteringsbord om man nu tänker att placera sina odlingslåda eller odlingsbänk utomhus.

Köpa odlingslådor i plast, trä och plåt

Nedan hittar du länkar till sidor med trädgårdsväxter, odlingslådor i trä, plast, plåt, tryckimpregnerat trä, odlingsbänkar, växtlåda inomhus, tips om plantering, skötsel och trädgårdsdesign. Tips om lämpliga grönsaker och växter till din odlingsbänk eller odlingslåda hittar du också på sidorna nedan.

Albrunna perenner Trädgårdsmässan Granngården
Blomsterlandet Plantagen Jula
Rusta Odla blommor Ulriksdals trädgård

Bygga odlingslådor

Nedan sidor som sajten trädgårdar innehåller. Via annonser och länkar på denna sidan kan man köpa odlingslådor i plåt, plast, och tryckimpregnerat samt odlingsbänkar tex. odlingslåda på ben, odlingslåda i trä, odlingslåda inomhus och odlingslåda utomhus.

HEM Växthus Trädgårdsprodukter
Trädgårdsskötsel Vinterträdgård Utebelysning
Altan-Friggebod Buskar - Blommor Trädgårdskonst
Dammar Fruktträd Gräsmatta
Kompost Krukväxter Marksten
Mullvad-Sorkar Mördarsniglar Rosor